Belastingdienst strajkuje!

Długo czekasz na zwrot holenderskiego podatku? 
Możliwie poczekasz jeszcze dłużej 😢

Urzędnicy holenderskiego urzędu skarbowego Belastingdienst domagają się podwyżki pensji. W placówce w Arnhem dziś odbył sie 1.5 godzinny strajk. Co będzie jutro???

Więcej info na stronie Nextens.
===================================================

22-05-2018 Bron: NEXTENS

Ambtenaren van de Belastingdienst, de FIOD en de douane voeren vanaf vandaag actie voor meer loon. Vandaag hebben medewerkers van het belastingkantoor in Arnhem hun werk voor anderhalf uur neergelegd. Dit was de aftrap van een reeks acties die verspreid door het land worden gevoerd.

Ultimatum

De ambtenaren voeren actie omdat minister Ollongren van Binnenlandse Zaken hun eis tot een loonsverhoging van 3,5% heeft afgewezen. De betrokken vakbonden hadden een ultimatum gesteld, dat vorige week afliep.

Tegenbod

Volgens de vakbonden is de looneis van de ambtenaren redelijk, met name vanwege de hoge werkdruk en omdat zij vinden dat het personeel moet meeprofiteren van de economische groei. De bonden zijn bovendien boos omdat de minister geen tegenbod heeft gedaan.

Te hoog

De minister vindt de looneis te hoog. Zij heeft onlangs nog aan de Tweede Kamer laten weten dat zij pas eind mei kan inschatten hoeveel ruimte er is voor een loonsverhoging, aangezien het kabinet dan met de Voorjaarsnota komt.